Restaurant

"The wood, the fireplace and the warmth of the mountains"

The main hall on the ground floor can host up to approximately forty people. Benches surround the feature fireplace. The original larch flooring and beams both add to the atmosphere of warmth that's so typical of the best mountain homes.

The "grotto" room has space for around ten people. Located on the lower level, it's a perfect space for small conferences and workshops too. It enjoys direct access to the garden area.
"Braserata", one of our specialities, is served here but must be ordered in advance.

Access for the disabled is currently confined to the main hall only.

Dogs are not permitted in the restaurant itself.

Wine cellar 

“Wine adds a smile to friendship and a spark to love”, De Amicis

A broad and carefully-selected choice of wines awaits you in our cellar. Special attention is given to wines from the region. The wine choice also includes other countries including France and Italy, highlighting areas of origin between the 40th and 50th parallels, the lands of great wines.

 

 

 

 

Kitchen

“Traditional cuisine with Mediterranean flair”

Our dishes are based on a fusion of local valley produce and Italian cuisine. The menu is regularly updated reflecting the availability of seasonal ingredients. Our dry-cured meats, cheese selection and homemade desserts all deserve a special mention.

One of our specialities is "The Braserata": some 260g of prime Angus fillet, foal, turkey and pork, all freshly sliced and grilled at the table and accompanied by homemade sauces and side dishes. Only served in the grotto, to special order.

Don't hesitate to contact us to arrange a family lunch or dinner, corporate or other special event. We also offer an aperitif and light-refreshment catering service. A wide variety of cakes, spampezie (a local sweet) and ice cream can all be home-made to order.

 

 

MENU DEGUSTAZIONE
(servito solo la sera)

Lo stuzzicappetito
***
Hummus di piselli
rosmarino
polpo croccante
panelle al bergamotto
***
Ravioli del Plin
stracotto di manzo
panna
maggiorana
polvere di cipolla di Tropea
***
Lombatina di agnello cbt
crosta di pane
lavanda
ristretto al Merlot Roncaia
patate
***
Assaggio di formaggi d’alpe 2019
miele di rododendro
pane alla frutta secca
***
Tarte tatin alle pere
gelato alla robiola di capra 
(Az. Agricola La Parpaiora, Freggio)
croccante alla cannella

min. 2 persone
p.p. 90

 

MENU CARTA BIANCA
(servito solo a pranzo)
3/4 portate, realizzazione spontanea dello chef
48/63


GLI ANTIPASTI

Affettato misto nostrano (Macelleria Cappelletti, Faido)
pralina di paté di vitello all’Armagnac
17/24

Hummus di piselli
rosmarino
polpo croccante
panelle al bergamotto
23

Uovo affogato cbt
spinaci
acciughe del Cantabrico
tartufo nero estivo
19

Insalatina composta
10

Insalatina verde
7

 

LE ZUPPE

Vellutata di carote
zenzero
bergamotto
16

Gazpacho andaluso
gambero rosso
origano
burrata 
(Latteria del Borgo, Faido)
23

 

I PRIMI (pasta fatta in casa)

Pasta e pom in raviolo
16/23

Spaghettoni (24 tuorli)
finocchietto
luganighetta nostrana 
(Macelleria Cappelletti, Faido)
pinoli tostati
17/24

Ravioli del Plin
stracotto di manzo
panna
maggiorana, polvere di cipolla di Tropea
20/29

Risotto Carnaroli
basilico
nero di seppia
bisque di gamberi
stracciatella di burrata 
(Latteria del Borgo, Faido)
(min 2 pers) p.p 17/24

 

SCELTA DI FORMAGGI

serviti con miele di rododendro e pane alla frutta secca
3 assaggi 16
6 assaggi 32

 

IL PESCE

Ricciola cbt
pomodori datterini, olive taggiasche, capperi
patate
maggiorana
42

La nostra proposta varia a seconda degli arrivi giornalieri di pesce fresco.

  

LE CARNI

“Il Parüsc”
Involtino di vitello
formaggio d’alpe 2019, prosciutto crudo
panko
patatine fritte fatte in casa
maionese al bergamotto
42

Tartare di manzo
pane in cassetta tostato
burro montato
34

Orelli’s Double Cheeseburger
(200g hamburger di manzetta prussiana, 100g formaggio alpe 2019,
cetriolini, insalata, bun al sesamo)
patatine fritte fatte in casa
33

Costata di vitello (600g) cbt
gratin di patate
giardiniera di verdure
salsa olandese al pepe rosa
(min. 2 pers) p.p 48

Rib Eye di manzetta prussiana (700g) cbt
gratin di patate
giardiniera di verdure
salsa olandese al timo
(min. 2 pers) p.p. 56

 

Dettagli sulle sostanze che possono provocare allergie o altre reazioni indesiderate sono ottenibili dal personale.

Se non altrimenti specificato la carne e i prodotti di carne sono di provenienza/produzione svizzera.
(Polpi/gamberi/seppie/ricciole/manzetta prussiana: I, agnello/salmone: SCO, acciughe: E)
Prezzi CHF – IVA compresa

 

DESSERTS

Paciugo al caffè
(gelato mantecato al caffè, crumble di frolla,
panna montata, meringhette al caffè)15

Mousse al cioccolato fondente
frutti rossi
15

Tiramisù in verticale
con mascarpone nostrano (Latteria del Borgo, Faido)
14

Tarte Tatin alle pere
gelato alla robiola di capra (Az. Agricola “La Parpaiora”, Freggio)
croccante alla cannella
15

Gelati e sorbetti fatti in casa
(escl. correzione)
9