Restaurant

Gault & Millau

Review about Locanda Orelli …

"The wood, the fireplace and the warmth of the mountains"

The main hall on the ground floor can host up to approximately forty people. Benches surround the feature fireplace. The original larch flooring and beams both add to the atmosphere of warmth that's so typical of the best mountain homes.

The "grotto" room has space for around ten people. Located on the lower level, it's a perfect space for small conferences and workshops too. It enjoys direct access to the garden area.
"Braserata", one of our specialities, is served here but must be ordered in advance.

Access for the disabled is currently confined to the main hall only.

Dogs are not permitted in the restaurant itself.

Wine cellar 

“Wine adds a smile to friendship and a spark to love”, De Amicis

A broad and carefully-selected choice of wines awaits you in our cellar. Special attention is given to wines from the region. The wine choice also includes other countries including France and Italy, highlighting areas of origin between the 40th and 50th parallels, the lands of great wines.

 

 

 

 

Kitchen

“Traditional cuisine with Mediterranean flair”

Our dishes are based on a fusion of local valley produce and Italian cuisine. The menu is regularly updated reflecting the availability of seasonal ingredients. Our dry-cured meats, cheese selection and homemade desserts all deserve a special mention.

One of our specialities is "The Braserata": some 260g of prime Angus fillet, foal, turkey and pork, all freshly sliced and grilled at the table and accompanied by homemade sauces and side dishes. Only served in the grotto, to special order.

Don't hesitate to contact us to arrange a family lunch or dinner, corporate or other special event. We also offer an aperitif and light-refreshment catering service. A wide variety of cakes, spampezie (a local sweet) and ice cream can all be home-made to order.

MENU DEGUSTAZIONE
(servito solo la sera)

Lo stuzzicappetito
***
Battuta di gambero rosso
stracciatella
guacamole
chips al nero di seppia

***
Quadratoni farciti alle fave e pancetta nostrana
Zincarlin della Valle di Muggio e salsa al pane di segale

***
Lombatina di vitello cbt cotta rosa
gratin di patate, verdure croccanti
riduzione di Merlot Roncaia
tartufo nero estivo
***
Duo d’alpeggio della Valle Bedretto
miele di rododendro e pane alla frutta secca
***
Torta sbrisolona al mais
uvetta di Corinto, fichi secchi
gelato al fior di latte

 

min. 2 persone
p.p. 90


MENU CARTA BIANCA

(servito solo a pranzo)
3/4 portate, realizzazione spontanea dello chef
48/63

GLI ANTIPASTI

Affettato misto nostrano
pralina di paté di vitello al vecchio Armagnac
18/24

Uovo affogato cbt,
spinacino, salsa mornay, tartufo nero estivo
18

Polp Fiction
(polpo tiepido, capperi, olive taggiasche, datterini,
spuma di patate, panelle al nero di seppia)
24

Calamaretti spillo scottati, maionese agli agrumi, zucchina, datterini,
basilico e melanzana, chips al nero
22

Insalatina composta
10

Insalatina verde
7

 

LE ZUPPE

Gazpacho andaluso, olio all’origano
battuta di gambero rosso di Mazara
22

Vellutata di carote, citronella
croccante alla farina bona
16

 

 IL QUINTO QUARTO

Midollo gratinato
bruschette di pane
all’aglio nero, bagnetto verde
19

Nuggets di cervella
maionese al bergamotto, cruditées estive
26



I PRIMI (pasta fatta in casa)

Pasta e pom in raviolo
17/24

Spaghettoni (24 tuorli)
al limone, stracciatella e crudo di gambero rosso
20/29

Risotto Carnaroli al tartufo nero estivo
(min 2 pers)
p.p 20/30

Quadratoni farciti alle fave e pancetta nostrana
Zincarlin della Valle di Muggio e salsa al pane di segale
20/29

 

 I FORMAGGI

serviti con miele di rododendro e pane alla frutta secca

Duo d’alpeggio della Valle Bedretto
14

Tris di formaggi
16

Assaggio di 6 formaggi 
30

 

LE CARNI

“Il Parüsc”
Involtino di vitello
formaggio d’alpe, prosciutto crudo
panko
patatine fritte
maionese fatta in casa
42

Tartare di manzo
pane in cassetta tostato
burro montato
34

Orelli’s Double Cheeseburger
(200g hamburger di manzetta prussiana, 100g formaggio alpe,
cetriolini, insalata, bun al sesamo)
patatine fritte
33

Lombatina di vitello cbt cotta rosa
gratin di patate, verdure croccanti
riduzione di Merlot Roncaia
tartufo nero estivo
44

Tomahawk (ca 1kg) di highlander irlandese cbt
salsa olandese alla erbette dell’orto
gratin di patate e verdure croccanti (min. 2 pers)
p.p 50

IL PESCE

Secondo l’offerta del pescato fresco

I DESSERTS

Paciugo al caffè
(gelato mantecato al caffè,
crumble di frolla, panna montata,
meringhette al caffè)
15

Crème brûlée alla vaniglia bourbon
sorbetto all’ananas
e rum Diplomatico
15

Tiramisù in verticale
con mascarpone nostrano
15

Torta sbrisolona al mais,
uvetta di Corinto, fichi secchi,
gelato al fior di latte
15

Gelati e sorbetti fatti in casa
1 pallina 4.50
suppl. alcool 5.00

 

Dettagli sulle sostanze che possono provocare allergie o altre reazioni indesiderate sono ottenibili dal personale.
Se non altrimenti specificato la carne e i prodotti di carne sono di provenienza/produzione svizzera.
(polpo, calamaretti, gambero, manzetta: I, tomahawk: IRL)
Prezzi CHF – IVA compresa